STCW Hoogspanning voor de scheepvaart
Cursus code :C6010 - 1404036
Cursusnaam :STCW Hoogspanning voor de scheepvaart
Cursusduur (dagen) :5
Doelgroep :Deze training is bestemd voor houders van een vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) als werktuigkundige (WTK), hoofdwerktuigkundige (HWTK) of maritiem officier (marof) die bijgeschoold dienen te worden op het gebied van hoogspanning om te voldoen aan de Manilla-wij
Examinering :De training is inclusief theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en het praktijkexamen is het individueel uitvoeren van een opschrift gestelde opdracht. De examens worden afgenomen door Certium.
Prijs p.p. in € excl. BTW :€ 2.250,00 incl. lesmateriaal, examenkosten en certificaatkosten, excl. BTW. Kosten voor een bewijs van deelname bedragen: € 23,-

HOOGSPANNING (NIEUW)

Deze opleiding wordt samenwerking met Quercus en ROCTetrix uitgevoerd

De training STCW hoogspanning voor de scheepvaart is afgestemd op de herziening van het internationale STCW-Verdrag (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers). Deze herziening staat bekend als de Manila-wijzigingen. In die wijzigingen staat dat zeevarenden bijgeschoold dienen te worden op onder andere hoogspanning. Van zeevarenden die niet aan de normen van deze wijzigingen voldoen is het vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) na 1 januari 2017 niet meer geldig. Deze training is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecertificeerd conform STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2.

Meer informatie over STCW vindt u via deze link: http://bit.ly/V8xY7E

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze training is bestemd voor houders van een vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) als werktuigkundige (WTK), hoofdwerktuigkundige (HWTK) of maritiem officier (marof) die bijgeschoold dienen te worden op het gebied van hoogspanning om te voldoen aan de Manilla-wijzigingen op het STCW-verdrag.


Toelatingsvoorwaarden

Houders van een vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) als werktuigkundige (WTK), hoofdwerktuigkundige (HWTK) en maritiem officier (marof).


Inhoud

Dag 1: spanning, stroom en vermogen, wet- en regelgeving, netopbouw, transformatoren en sterpuntsbehandeling.

Dag 2: gevaren van elektriciteit, schakelmateriaal, verdeelinrichtingen, schrijven van schakelberichten en introductie in ons hoogspanningspracticum.

Dag 3: synchrone generatoren, kortsluitvastheid, schrijven en uitvoeren van schakelberichten in ons practicum.

Dag 4: case op de generatorsimulator en schrijven en uitvoeren van schakelberichten in ons practicum.

Dag 5: beveiligingen, leidingen en afsluitend het theorie- en praktijkexamen.


Certificering

De training is inclusief theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en het praktijkexamen is het individueel uitvoeren van een opschrift gestelde opdracht. De examens worden afgenomen door Certium

In samenwerking met
© 2020 Dutch Offshore Academy
Website powered by: WebBuro WebBuro